"Вещици в чужбина" от Тери Пратчет


Вещици в чужбина 

     Давам на книгата 5 звезди, а извън Goodreads - 50! Ама, как да не и ги дам - толкова интересна книга и толкова забавни герои :) Три вещици, един котарак, вълшебна пръчица и много приключения. Ама, мноо ми ареса :)



     Айди, сига, малку по сириозну!

     "Вещици в чужбина" е книга 12-та от поредицата на Тери Пратчет "Светът на Диска"

"В света на Диска хората приемат нещата насериозно. Като историите, например. Защото историите са важни."
     Това е една история за историите. Тук авторът ни среща с различни и познати приказни сюжети  и герои. Всеки, който ги познава добре и знае тяхната сила може да получи пълна власт върху тях и хората. Използвайки своите магически сили, Лилит иска точно това. 


Не прави това, което ти се иска, а каквото аз ти казвам!

     Лилит се определя като добрата фея - кръстница, чиято изкривена представа за живота и силното желание да властва, замъглява нейният поглед, като не и позволява да види истината. До толкова обърква историите и героите, че се налага да бъде спряна. 
      Но кой би могъл да се изправи срещу нея и срещу нейната сила и магия?
   Тази задача е поверена на все още младата и неопитна вещица Маграт. Като наследява вълшебната пръчица от друга фея- кръстница, тя приема и отговорностите, които вървят с нея. Първата и задача е да спре сватбата на бедното слугинче с принца, като по този начин ще сложи край на амбициите на Лилит. Тя поема за магическото кралство Генуа, където ще изпълни своята мисия. 
     На помощ и се притичват други две вещици, които тръгват заедно с нея към т.нар. "щастлива страна". Това са Баба Вихронрав и Леля Ог.
   Маграт  (добрата и позитивна вещица), Леля Ог ( разбираща всичко, особено чуждите езици :) ) и Баба Вихронрах ( мърмореща, без чувство за хумор и все намусена) се впускат в поредица от приключения, които ще ги съпътстват през цялата история.
     Ще се смеете, повярвайте, ще се смеете от сърце, докато четете този шедьовър на хумористичното фентъзи, защото Тери Пратчет е ненадминат в поднасянето на информация по този начин.
    "Вещици в чужбина" е четиво за всяка възраст. Дали да отворите тази книга и да започнете да я четете?  - Ама, мноо, моля, какво чакъти ощи?

View all my reviews

Публикуване на коментар

0 Коментари