"Ничия земя " от Дейвид Балдачи



"Специален агент Джон Пулър.
И Пол Роджърс, бивш затворник.
Двама мъже, свързани от отдавна погребана тайна." 

        Да, вече ви стана ясно, че главните герои в романа са двама.
    Джон Пулър, специален агент в американската армия започва едно пътешествие назад в собственото си минало, за да се опита да разгадае неразкритата мистерия около изчезването на майка му преди 30 години.  Към тези действия е подтикнат от това, че след толкова много години, баща му бива обвинен в нейното изчезване или смърт. Джон се завръща в родния си край  Форт Монро, където заедно с Вероника Нокс ( която работи в разузнавателна организация ) и също с непряката подкрепа на брат си, той тръгва по стъпките на една отдавна потънала в забрава тайна.
    В същото време, другият главен герой - Пол Роджърс излежава своята присъда за убийство, но е освободен предсрочно и както може да се досетите, той също тръгва към Форт Монро, но неговите мотиви съвсем не са безобидни. Роджърс е бил подложен на серия от експерименти като най- страшният за него е поставянето на имплант в тила му, заради който, той постоянно трябва да се бори с импулса си да убива. Сега, неговата единствена цел е да се върне при тези, които са му причиили това и да си отмъсти. 
Едва, когато пътищата на двамата герои се пресичат, започват да се разкриават ужасни тайни, за които дори и не са подозирали.
    "Ничия земя" е напрегнат, драматичен, вълнуващ и непредсказуем трилър, който всъщност е част ( четвърта) от поредица за Джон Пулър. За него, Балдачи казва: " В тази книга успях да се върна назад и да позволя на Пулър да види детството си през собствените си очи. Надявах се да го хуманизирам и задълбоча характера му."

Публикуване на коментар

0 Коментари