Десет цитата, които ме вдъхновяват да пиша


      Цитатите - това са мислите на определени хора, които са изказани по такъв начин, че предизвикват интерес у другите.
         В съдържанието на цитата е вложен смисъл, до който трябва да достигнем. Той ни кара да се замислим върху изречените думи и да се съгласим с тях или да ги отхвърлим.
      Да цитираш някого е да повториш думите му по дадена тема, които са успели да те разчувстват, да те накарат да се усмихнеш, да те заредят с вяра и увереност в себе си или пък да те вдъхновят.

          "Един ден и аз ще намеря верните думи и те ще бъдат прости."  Джак Керуак   

         " Пишете, дори когато не искате, когато не харесвате много това, което пишете и не пишете особено добре." Агата Кристи

         " Пиша, за да си дам сили. Пиша, за да проуча всички неща, от които се страхувам." Джос Уидън

         " Писането е изследване. Вие тръгвате от нищото и се научавате, докато вървите." Е.Л. Доктороу

           " Не забравяй - никой друг не вижда света, по начина, по който ти го виждаш. Така че, никой друг не може да разкаже историите, които трябва да разкажеш ти. "Шарл де Линт

      Аз обичам цитатите. Те постоянно присъстват в моя живот. Записвам си ги на листчета и си ги лепя на екрана на компютъра, на хладилника или пък си ги записвам в дневника. Това обикновено са изказвания на хора с богат опит, които успяват да ми повлияят и аз се вслушвам в думите ми.
      Обичам да пиша и знам, че имам още много да уча, за да стана наистина добра в това. Затова си прочитам някой друг цитат за писане от известни и доказали се автори, и дори да се чувствам непродуктивна в този момент, се мотивирам от тях и както се казва: "Залавям се за работа!"
      Цитатите, посветени на писането, които съм събрала тук са моят извор на вдъхновение, увереност, желание и мотивация. Предавам ви всички тези положителни и стимулиращи писането емоции и на вас!
     
        "Пишете за това, за което имате нужда, а не за това, което е популярно или се продава добре." Ф. Джеймс

        " Опитайте се да пропуснете моментите, които читателите ще прескочат." Елмор Ленард

        " Пишете, за това, което не трябва да се забравя." Изабел Алиенде

        
       "И междудругото  струва си да се пише за всяко нещо в живота, стига да имаш куража да го направиш и въображение - да импровизираш. Най-лошият враг на креативността е съмнението в себе си." Силвия Плат

        " Пишете само за това, което обичате и обичайте това, което пишете. Ключовата дума е любов. Трябва да станете сутрин и да напишете нещо, което обичате, за което живеете." Рей Бредбъри 


     

Публикуване на коментар

0 Коментари