Любими цитати от любими книги 3: Елиф Шафак - "Черно мляко ", "Сакъз Сардуня "



     Винаги, когато чета книги си изваждам цитати от тях, които са ме впечатлили. Какво да направя - цитатите са ми слабост! От тях можеш да разбереш много  не само за героите и идеите в произведенията, но и за самия автор. Насладете им се и приятно четене!

Елиф Шафак - "Черно мляко"

" Писателят е и трябва да бъде егоист. А майчинството се гради върху даването."

" ... когато сме в добър роман, ние напускаме уютните си малки жилища и чрез измислени герои започваме да  опознаваме хора, които не сме срещали никога дотогава и които дори не сме харесвали, защото са нашето друго Аз."

" Само след като хармонизираме и синхронизираме гласовете вътре в нас, можем да станем по-добри майки, по-добри бащи и да, вероятно по-добри писатели."

" Всяка книга е пътуване, карта, отразяваща сложните криволици на човешкия ум и душа."

" Животът обаче е немирно дете, което, докато кроим планове се промъква зад нас и ни прави смешни физиономии."

" Смята се, че който е в депресия не е "тук", а в онова другото пространство и е отделен със стъклена стена."

"  Не можеш ли поне за малко да живееш без да мислиш?"

ревю на книгата: Елиф Шафак, "Черно мляко"


Елиф Шафак - " Сакъз Сардуня"

" Истинският приятел не прави така. Не бива да се подиграва на приятеля си само, за да е като останалите."

"  - Обичам да чета повторно книгите, които харесвам. И знаеш ли, винаги се удивлявам. Защото, като я прочета за втори път, сякаш вече не е същата. Струва ми се различна.
... - Не е същата, защото вече аз съм се променила. Всеки ден научаваме нови неща. Когато я чета за първи път , знам по-малко, а вторият път - повече. Когато читателят се промени и текстът се променя."

" Не забравяй, любителите на книги са навсякъде.  Богати или бедни, селяни или граждани, мъже или жени, млади или стари, няма значение. Веднага ще ги познаеш. Малко са затворени в себе си, но са с голямо въображение. Хората не винаги ги разбират. Затова са малко самотни. Обаче разказват най-хубавите истории."

Публикуване на коментар

0 Коментари