"Алеа Аквариус. Повикът на водата" от Таня Щевнер


"Видя водата да се приближава към нея. Изпищя. После се хвърли във вълните.Усети силен удар. Сякаш се бе засилила и се бе блъснала във врата. В следващия миг обаче, вратата се отвори и я пропусна да влезе."


     Първият том от поредицата книги за деца "Алеа Аквариус" зае почетното си място в моята библиотека.

     Да, това е детска книжка, но точно това ми се четеше. Уморена от тежките романи, които постоянно ме държат в напрежение, реших че се нуждая от по - леко четиво за релакс. И го намерих в тази книга. 
     Алеа е тинейджърка, която мечтае животът и да е по-интересен. Тя живее с мисълта, че страда от рядка болест, която се активизира, когато се докосне до студена вода. Затова и е забранено да се доближава до нея. Това е единствената заръка от майка и, преди да я изостави. Сега Алеа иска да я открие. На помощ се отзовават тримата авантюристи - Бен, Сами и Тес, които обикалят с кораб света, в търсене на приключения. Бандата, както се наричат с радост приемат момичето, което успява да подтисне страха си и да последва инстинкта си, качвайки се на "Алфа Кру".

"Новият и живот се оказа много по-интересен, отколкото си бе мечтала. Ако зависеше от нея, никога нямаше да се върне към живата на сушата."


     По време на пътуването, Алеа открива за себе си неща, за които не и подозирала. Открива свои способности, чрез които започва да вижда света по различен начин. От този момент нататък започва истинското и приключение.



"Струваше и се, че празните места в ума и се борят с други, скрити, които знаят разни неща....Предстоеше и нещо голямо."

     Изключително интересна книга. Чакам продължението, тъй като историята  не свършва с края на книгата. 

Публикуване на коментар

0 Коментари