30 юни 2017 г.

Бъди щастлив сега

"Размишлявайте върху настоящите благословения, от които всеки човек има по много, а не върху отминали несгоди, от които всеки има по малко."
                                                                  Чарлз Дикенз
    
      Искаш ли да бъдеш щастлив?
     Тогава спри да живееш в миналото и се съсредоточи в сегашния си живот! Машините на времето съществуват само в книгите и във филмите. Знаеш, че връщане назад няма. Това, за което съжаляваш, не може да се промени, но може да се поправи. Мисли как би могъл да поправиш грешките си, а не как си ги допуснал. Хора сме! Грешим!

Погледни се! Здрав си, нахранен си, имаш покрив над главата. А сега се поразрови в интернет и виж колко хора мечтаят да са на твоето място. Осъзнали сега какъв си егоист?

Пари може да спечелиш, любов може да срещнеш. Просто бъди себе си! Радвай се на това, което имаш и вярвай в решенията, които вземаш. Те не са грешни! Това са твоите избори, твоите начини да живееш.
Не съжалявай за нито едно твое решение. А ако смяташ, че не си бил прав за нещо, не се побърквай да го мислиш. Поправи го! Винаги има начин! Съсредоточи мислите си върху това.
Животът няма да спре, защото ти си недоволен от него - трябва да го разбереш! Не се обръщай назад, животът ти тече сега, в този момент. Ти живееш сега - миналото е изживяно! Помисли си за нещо, което може да предизвика усмивката ти - не може да няма такова, потърси го! Усмихни се - ти вече си щастлив!

1 коментар: