Оймякон, Русия - от студено, по-студено

ноември 29, 2016

     Знаете ли кое е най-студеното място в света?
     Нарича се Оймякон или още " Северен полюс на студа". Това е малко селце, намиращо се в близост до полярния кръг. На това място, температурите през зимата падат до -65 градуса, а продължителността на деня е около 3 часа. Населението на селото се състои от 462 души. Как живеят, само те си знаят!

Източник: https://bg.wikipedia.org/wiki/ОймяконYou Might Also Like

2 коментара

  1. Аз за друго се зачудих преди години, колко много народ живее на Север, при ниски температури, при кратка продължителност на деня зимно време и колко много средства им струва да се отопляват. Само погледнете на север от географфските ширини на Полша например какво е - Русия, Прибалтика, Скандинавските държави, Северна Америка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз се чудя. На мен при 0 градуса ми е студено, а какво бих правила при -60? Нямам шанс!

      Изтриване

За съдържанието

Блогът е авторски. Публикациите са лично мое творение, затова и го наричам личен блог. В редките случаи, когато съм използвала било цитат или текст, който не е мое творчество, изрично съм го отбелязала. Не омаловажавам труда на другите, затова не го правете и вие.

.

Публикациите могат да бъдат споделяни, коментирани и използвани, но с поставяне на реален линк към тях, сочещ техния източник.
Благодаря за разбирането и интересно четене. Нямам нищо против да получавам съвети, мнения или критики към постовете.

Доза настроение