Силните жени - Клеопатра

септември 10, 2016


  
   Няма човек, който да не е чувал за Клеопатра, която успява да предизвика нашето възхищение чрез многобройните легенди, които се носят за нея. Нейният живот е бил борба за оцеляване. Мотото и -  "Убивай или ще бъдеш убит", ясно говори, какво е стимулирано нейните постъпки и поведение.

   Животът и:
    - името и означава " бащина слава";
    - била е отлична математичка и е говорила няколко езика;
    - отровила е баща си и заповядала да убият по-малката и сестра;
    - омъжила се е за по-малкия си брат;
    - била е любовница на римския пълководец Юлий Цезар и е имала син от него;
    - след убийството на любовника и тя се омъжва за Марк Антоний, който управлява Рим, заедно  с Октавиан - осиновен син на Юлий Цезар;
     - от Марк Антоний има три деца; 
     - Клеопатра се самоубива след като Октавиан напада Египет.

   Разбира се, Клеопатра е била жена като всички останали. Успяла е да се отличи над тях, обаче, не само, заради факта, че е родена в семейство на владетели, а и заради своята сила на ума и твърдия си характер. Знаела е какво иска и как точно да го постигне. Не се е спирала пред нищо, за да постигне целите си! 


източник на информация: 
https://bg.wikipedia.org


You Might Also Like

0 коментара

За съдържанието

Блогът е авторски. Публикациите са лично мое творение, затова и го наричам личен блог. В редките случаи, когато съм използвала било цитат или текст, който не е мое творчество, изрично съм го отбелязала. Не омаловажавам труда на другите, затова не го правете и вие.

.

Публикациите могат да бъдат споделяни, коментирани и използвани, но с поставяне на реален линк към тях, сочещ техния източник.
Благодаря за разбирането и интересно четене. Нямам нищо против да получавам съвети, мнения или критики към постовете.

Доза настроение