Защо жените плачат

август 02, 2016

     Малко момченце попитало майка си: " Защо плачеш?" "Защото съм жена" - отговорила му тя. По - късно попитало баща си: " Защо мама плаче сякаш без причина?" "Всички жени плачат без причина" - само това могъл да каже бащата.
     Малкото момче пораснало, но все още се чудело защо жените плачат. Накрая попитало Господ: " Господи, защо жените плачат толкова лесно?"  Господ отговорил: " Когато създавах жената и направих раменете достатъчно силни, за да поема тежестта на света, но въпреки това и достатъчно нежни, за да даряват удобство. Дадох и твърдост, която и позволява да продължава напред, когато другите се отказват  и да се грижи за семейството си без да се оплаква. Дадох и чувствителност да обича децата си дори и те да я нараняват. Създадох я от реброто на мъжа, за да пази сърцето му.Дадох и сила и мъдрост, за да разбира другите. И накрая и дадох сълза, под която да се приюти, когато има нужда.
     Затова - казал Господ - красотата на жената не е в дрехите,които носи, не е във фигурата, която има или в начина, по който си сресва косата. Красотата на жената е в нейните очи, защото те са пътя към сърцето и - мястото, където живее любовта и.

източник: в. "Народен лечител", бр. 7, 2016 г.

Counselling|pixabay.com

You Might Also Like

0 коментара

За съдържанието

Блогът е авторски. Публикациите са лично мое творение, затова и го наричам личен блог. В редките случаи, когато съм използвала било цитат или текст, който не е мое творчество, изрично съм го отбелязала. Не омаловажавам труда на другите, затова не го правете и вие.

.

Публикациите могат да бъдат споделяни, коментирани и използвани, но с поставяне на реален линк към тях, сочещ техния източник.
Благодаря за разбирането и интересно четене. Нямам нищо против да получавам съвети, мнения или критики към постовете.

Доза настроение