Седми юли: най-сладкия ден

юли 07, 2016

     Днес е европейския ден на шоколада. Най-сладкия и блажен ден в годината. Да си хапнем по парченце за енергия!


     Това вкусно изкушение се произвежда от ферментирали семена на какаовото дърво. След този процес, семена се натрошават. Следва рафиниране се, за да се отстранят влагата, киселиността и нежеланите аромати. Този процес е измислен и приложен за първи път от Рудолф Линд през 1897 г. в Швейцаря. Накрая семената се темперират, т.е. затоплят се и се охлаждат, чрез което повърхостта на шоколадовото изделие става гладка и блестяща.
     Шоколадът ( най-вече този със съдържание на 70 % какао), е богат на витамини и мирали, които спомагат за по-добра мозъчна дейност, за регулиране на кръвното налягане и за подържане на здрава и красива кожа. Само не прекалявайте! С парченце - две на ден ще получите необходимата доза енергия и настроение.

You Might Also Like

0 коментара

За съдържанието

Блогът е авторски. Публикациите са лично мое творение, затова и го наричам личен блог. В редките случаи, когато съм използвала било цитат или текст, който не е мое творчество, изрично съм го отбелязала. Не омаловажавам труда на другите, затова не го правете и вие.

.

Публикациите могат да бъдат споделяни, коментирани и използвани, но с поставяне на реален линк към тях, сочещ техния източник.
Благодаря за разбирането и интересно четене. Нямам нищо против да получавам съвети, мнения или критики към постовете.

Доза настроение