7 юли 2016 г.

Седми юли: най-сладкия ден

     Днес е европейския ден на шоколада. Най-сладкия и блажен ден в годината. Да си хапнем по парченце за енергия!


     Това вкусно изкушение се произвежда от ферментирали семена на какаовото дърво. След този процес, семена се натрошават. Следва рафиниране се, за да се отстранят влагата, киселиността и нежеланите аромати. Този процес е измислен и приложен за първи път от Рудолф Линд през 1897 г. в Швейцаря. Накрая семената се темперират, т.е. затоплят се и се охлаждат, чрез което повърхостта на шоколадовото изделие става гладка и блестяща.
     Шоколадът ( най-вече този със съдържание на 70 % какао), е богат на витамини и мирали, които спомагат за по-добра мозъчна дейност, за регулиране на кръвното налягане и за подържане на здрава и красива кожа. Само не прекалявайте! С парченце - две на ден ще получите необходимата доза енергия и настроение.

Няма коментари:

Публикуване на коментар