Майнау - кътче от Рая

юли 28, 2016

      Кой не обича цветята, природата и спокойствието, които носят? В такава атмосфера можем да се потопим, ако посетим Майнау , наречен още " Островът на цветята", заради изобилието от най-различни цветя, дървета и храсти .

spirit1955/pixabay.com
hbieser/pixabay.com
     Майнау е остров, който се намира до югозападното германско градче Констанц. Благодарение на страстта към растенията, която притежавал първият му собственик - принц Естерхази, днес островът представлява една огромна ботаническа градина. За няколко години, Естерхази успял да внесе на Майнау хиляди видове растения. По-късно, островът става собственост на граф Бернадот, който го превръща в парк и го отваря за посетители.

strecosa/pixabay.com
     Красотата на това, което аз наричам ", кътче от Рая" е трудна за описване. Красиви алеи, паркове, детски кът, оранжерия, зоопарк, фонтани, статуи, места за отдих са част от невероятното изживяване да бъдеш на този остров.

Efraimstochter/pixabay.com
     Несъмнено силно впечатление правят скулптурите от цветя, сътворени и грижливо поддържани от умели градинари , които целогодишно обгрижват този цветен оазис .

strecosa/pixabay.com
hbieser/pixabay.com
strecosa/pixabay.com
     Изящно построения дворец, собственост на фамилия Бернадот, също не остава незабелязан. В него може да се посети приемната му зала , когато се организират изложби или други публични мероприятия.

pixabairis/pixabay.com
  Островът е отворен    за посещения от април до октомври. Толкова природна красота събрана на едно място - заслужава да се види.

You Might Also Like

0 коментара

За съдържанието

Блогът е авторски. Публикациите са лично мое творение, затова и го наричам личен блог. В редките случаи, когато съм използвала било цитат или текст, който не е мое творчество, изрично съм го отбелязала. Не омаловажавам труда на другите, затова не го правете и вие.

.

Публикациите могат да бъдат споделяни, коментирани и използвани, но с поставяне на реален линк към тях, сочещ техния източник.
Благодаря за разбирането и интересно четене. Нямам нищо против да получавам съвети, мнения или критики към постовете.

Доза настроение