Кой съм аз?

юли 22, 2016          Според Дийпак Чопра в "Сила, свобода и благодат", човек изгражда такава  представа за себе си, каквато му налага обществото, в което живее. Наслояваното в ума му чуждо мнение, постепенно оформя неговия образ. С времето тази представа за собствената му личност започва да го държи все по-здраво в хватката си и да подтиска истинската му същност.
         Всеки може да се освободи от нея като се опитва да овладява емоциите си, като не натрапва своето мнение, като избере да изразява само любовта си.
        Човек ще  се почувства свободен и истински познал себе си, когато започне да усеща спокойствие и мир, вместо гняв,  когато мнението на заобикалящите го спре да има значение за него, когато престане да търси одобрение за делата си, когато върши това, което желае,а не онова, което се очаква от него.
        И както казва Чопра: " когато повярвате, че сте достатъчно добри такива, каквито сте"!

You Might Also Like

0 коментара

За съдържанието

Блогът е авторски. Публикациите са лично мое творение, затова и го наричам личен блог. В редките случаи, когато съм използвала било цитат или текст, който не е мое творчество, изрично съм го отбелязала. Не омаловажавам труда на другите, затова не го правете и вие.

.

Публикациите могат да бъдат споделяни, коментирани и използвани, но с поставяне на реален линк към тях, сочещ техния източник.
Благодаря за разбирането и интересно четене. Нямам нищо против да получавам съвети, мнения или критики към постовете.

Доза настроение