"Малката вещица" от Силия Рийс

юли 13, 2016


Малката вещица
     Книгата ми беше много интересна. Харесва ми да чета книги, чиито действия са по действителни случки и истории. Тук авторката е публикувала дневника, който си е водил едно момиче, живяло във трудни времена, когато хората са били обявяни за вещици, а след това обесвани. Мери, започва да води своя дневник, когато животът и се преобръща и се налага да бяга, за да спаси живота си. Дневникът е воден една година и остава недовършен. Точно това предизвика в мен, безброй въпроси, около т.нар. малка вещица.
     Дневникът, скрит от света толкова много години, днес е достояние за всеки, който проявява интерес към живота, когато религията е управлявала живота на хората, когато дори желанията им са били подчинявани на божиите хора, когато суеверията са били приемане за истина, когато привилегията да живееш е било истинско пердизвикателство.
     Заслужава да се прочете!
     Много ми се иска да има продължение!

View all my reviews

You Might Also Like

0 коментара

За съдържанието

Блогът е авторски. Публикациите са лично мое творение, затова и го наричам личен блог. В редките случаи, когато съм използвала било цитат или текст, който не е мое творчество, изрично съм го отбелязала. Не омаловажавам труда на другите, затова не го правете и вие.

.

Публикациите могат да бъдат споделяни, коментирани и използвани, но с поставяне на реален линк към тях, сочещ техния източник.
Благодаря за разбирането и интересно четене. Нямам нищо против да получавам съвети, мнения или критики към постовете.

Доза настроение