10 юни 2016 г.

В добра форма и настроение

     На никого не му харесва да гледа сърдити и начумерени лица. Хора без самочувствие и непрестанно оплакващи се от себе си и околните. Но на всеки, понякога му се случва да изпадне в подобни емоционално-негативни състояния. Добре е да се научим да овладяваме лошите емоции. Да успяваме да се настройваме положително към заобикалящия ни свят. Ето, някои съвети за добр форма, самочувствие и добро емоционално състояние, които биха ни помогнали в борбата с лошото настроение.

     Опознай се! Помисли точно какъв човек си и какво би те направило щастлив!
    Много важно е да следваш някаква цел в своя живот! Това ще те мотивира и зареди с желание за живот.
     Вярвай в себе си и своите възможности! Не губи вярата си!
     Имай смелостта да отстояваш това, към което се стремиш!
     Не се колебай! Колебанията са най-големия враг на твоите желания!
    Кажи "не" на суеверията! Това са "бабини деветини", заради които не си заслужава да се отказваш от своята цел!
     Уважавай мнението на хората около теб, дори и то да не е в съгласие с твоето! Всеки си има цел и своите начини да я постигне. Не пречи на останалите в тяхното пътуване към щастието, като отричаш техните решения и се опитваш да наложиш своите възгледи.
    Не си губи времето с глупости!  Намери си хоби, с което да уплътняваш свободните си часове. Бъди активен!
     Наспивай се добре! За да си усмихнат и свеж е нужно и здрав сън!
     Погрижи се за тялото си! Спортувай, ходи на масаж, движи се!
    Обличай се модерно! Но все пак, избирай внимателно дрехите си, защото колкото и да са страхотни, ако не са ти удобни или не ти стоят добре, много бързо някой ще успее да срине самочувствието ти!
    Опитвай се да контролираш килограмите си! Това е много важно, както всички знаят, за да бъдеш здрав, за по-дълъг, качествен и пълноценен живот.
    Обичай! Любовта във всичките и форми и разновидности е тази, която може да ни накара да вярваме, да се борим и да преследваме своите мечти. Тя може да предизвика усмивка на лицето и да ни накара да се чувстваме във върховна форма!

Няма коментари:

Публикуване на коментар