"Къща на брега на морето" от Санта Монтефиоре


Casa de la malul marii, vol 1Невероятна книга!
Прекрасна!
Нямам думи!
С този роман, авторката ме спечели като нейн верен фен!
С нетърпение ще започна да чета следващата и книга!
     "Къща на брега на морето " е много вълнуващ роман! Дори, думата "вълнуващ" е твърде слаба, за да го опиша. Книта започва от детството на главната героиня, Флориана, което е силно преплетено със събитията, които се случват петдесет години по-късно. Авторката умело прескача през годините и още по-умело ни увлича в сюжета.
     Една детска любов, една истинска обич, един реален свят...
     Флориана е напълно завладяна от мечтите си. С чистата си любов към къщата край брега на морето и младият и наследник, Данте, по детски невинното и сърце не вижда и не разбира в каква сложна ситуация се забърква. А тя може да промени животът на всички, най-вече нейния.
     "Флориана повярва на Данте, когато и каза, че винаги ще бъдат заедно. Ако я обичаше, нищо нямаше да застане на пътя им, защото Данте беше господар на съдбата си. Тя изтласка страховете в дъното на ума си, където те се спотаиха в сенките."
     Основната тема на романа е историята на Флориана. Около нея, обаче, има още много други фигури, както в живота на всеки, в чиято съдба, също, авторката ни потапя.
     Клементин - търсеща принца на живота си, Рафа - търсещ част от себе си, Грей - верният и търпелив съпруг, Джейк - влюбеният страхливец. Ще разберете, защо го нарекох така, когато прочете книгата. А трябва да я прочетете. Заслужава!


Публикуване на коментар

1 Коментари

  1. Прочетох книга на един дъх! Прекрасна е, може би малко наивна, но ние имаме толкова голяма необходимост от мечти, надежди и любов, които в нашият свят е вече рядкост...

    ОтговорИзтриване